vv-10

vv-10U srijedu, 22.05.2013. organizirali smo vježbu evakuacije i spašavanja sukladno Zakonu o zaštiti na radu i zaštiti od požara te sukladno Planu evakuacije i spašavanja dječjeg vrtića. Vatrogasci DVD Straža pomogli su nam u realizaciji vježbe, koja je imala zadatak upoznavanja i educiranja djelatnika i djece o načinu postupanja u slučaju potrebe za evakuacijom objekta.

 Krenulo se od pretpostavke da je u kuhinji nastao požar uslijed zapaljenja ulja kod kuhanja.

Vježba je započela u 9,00 sati kada je održan radni sastanak sudionika vježbe.

Sastanku su bili nazočni: ravnateljica vrtića Mira Klasić ujedno i odgovorna osoba za provedbu vježbe, domari Zvonko Tepeš i Nuhi Ramadani, tajnik  Valerija Bosnar koja je  i zamjenik voditelja evakuacije i ovlaštenik za zaštitu na radu, kuharica Ana Podhraški.  

U 9, 10 sati kuharica Ana Podhraški dojavljuje da je u kuhinji nastao požar. 

Ravnateljica obavještava odgojitelje da mirno i bez straha napuste s djecom  prostore dječjeg vrtića i kroz glavni izlaz izađu na dvorište vrtića. Zove DVD Straža i obavještava ih o požaru u kuhinji vrtića. Domar Zvonko Tepeš isključuje plin, a Nuhi Ramadani isključuje električnu struju. U 9,20 sati  stiže vatrogasno vozilo, vatrogasci pristupaju gašenju požara te iznošenju djeteta koje se onesvijestilo uslijed gušenja dimom. U 9,40 sati  požar je ugašen te vatrogasci obavještavaju ravnateljicu da nema više opasnosti za djecu i osoblje vrtića.

Nakon vježbe vatrogasci su na veliko oduševljenje djece prezentirali vatrogasnu djelatnost te vatrogasnu opremu. Djeca su im postavljala brojna pitanja, a kako je starija odgojna skupina tijekom godine provodila projekt na temu „Vatrogasci“ sve su zadivili količinom znanja i pojmova kojima barataju.

Svi sudionici vježbe zaključili su da je bila vrlo uspješna, a mi smo sretni što u našoj sredini postoje tako dobri ljudi koji su uvijek spremni na suradnju s vrtićem. Vjerujemo da će se i među djecom koja su sudjelovala u vježbi sigurno u budućnosti naći i poneki vatrogasac.

Pogledajte na slikama kako je to izgledalo:


 {loadposition 2013-vatrogasnaVjezba}