2015 ruksak 4

 


U srijedu, 14.01.2015. u našem vrtiću održan je koncert na harfi i glazbena radionica u sklopu projekta Ruksak pun kulture, kojeg zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Cilj projekta je priprema i  provedba različitih kulturnih i umjetničkih programa prilagođenih djeci i mladima u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u dislociranim, prometno slabije povezanim područjima Republike Hrvatske. Provoditelji programa su profesionalni umjetnici i studenti umjetničkih akademija uz mentorstvo profesora.

Glazbena umjetnica Tajana Vukelić Paić održala je glazbeni program „Slušam, sudjelujem i uživam s harfom“. Na koncertu su bila nazočna djeca iz Bubamara, Leptirića i Zvončića. Djeca su uživala u zvukovima male i velike harfe te kroz priču o povijesti harfe ujedno i mnogo naučila.

Na radionici su bila 23 Zvončića i umjetnica je s njima provela tri vrlo zanimljive igre. Imala su mogućnost i sama svirati na tom prekrasnom instrumentu, što im je bilo neopisivo iskustvo. Na poklon su dobili boje i blokove za crtanje pa su i likovno izrazili svoje bogate unutarnje doživljaje.

To je za sve nas bio dan kojeg ćemo sigurno dugo pamtiti.

2015 ruksak 4

2015 ruksak 1   2015 ruksak 2

2015 ruksak 3   2015 ruksak 5