Društvo Naša djeca Straža organiziralo je povodom Dječjeg tjedna kazališnu predstavu „Poruka u boci“, koja je održana u kinodvorani Hum na Sutli. Bili su nazočni i naši Zvončići, najstarija vrtićka skupina. Pokrovitelj je bila Vetropack Straža.

   U vrtiću je održana radionica na temu „Vesela abeceda“. Posjetila nas je glumačka skupina OŠ Viktora Kovačića sa svojom učiteljicom Milicom Ivanović, ravnateljica Narodne knjižnice Hum na Sutli Narcisa Brezinščak i školska knjižničarka Sandra Kovačić. Učenici su za djecu izveli jako lijepi program. Bilo je tu igrokaza, sviranja na instrumentima, pjevanja. U sobi Zvončića su naše gošće zajedno s djecom pročitale ABECEDU. Nakon toga su se likovno izražavali te obojali mnogo slova, kojima su uredili pano u višenamjenskom prostoru. Društvo Naša djeca donijelo je na poklon veliku abecedu, koja će nam dobro doći u radu.

   Na radionici su bili nazočni i naš općinski načelnik Zvonko Jutriša te općinska djelatnica Paulina Bogović. Načelnik se družio i igrao s djecom, razgovarao s njima i donio im mnogo svježeg i suhog voća. Djeca su mu zahvalna, jer vole jesti voće, a i znaju da sadrži vitamine, koji nam u ove kišne i tmurne dane itekako trebaju. Bilo je to jedno prelijepo druženje.

   Hvala svima koji su nam uljepšali Dječji tjedan i što misle na nas, najmlađe stanovnike općine!


 {loadposition 2015DjecjiTjedan}