U petak, 05.10.2018. su dvije starije odgojne skupine „Leptirići i „Zvončići“ uz pomoć roditelja organizirale „Kestenijadu“. Mnogi su tijekom tjedna otišli u šumu, brali kestene i donijeli ih u vrtić.

Roditelji dobrovoljci, jedan djed i domar vrtića pekli su kestene, dok je trajao vrlo lijep program posvećen jeseni. Bilo je tu recitacija, pjesama, igrokaz, a nakon toga provedene su tri igre za djecu, roditelje i tete.

U prvoj igri djeca su trebala do cilja donijeti u žlici kesten, a roditelji na desertnom nožiću orah. Uz mnogo smijeha, jer zadatak baš nije bio lagan, svi su uspješno odradili zadatak.

U drugoj igri takmičila su se po dva roditelja u vožnji svojeg djeteta u tački. Ta igra bila je djeci jako vesela i draga, jer im je bilo baš lijepo voziti se u nesvakidašnjem vozilu.

U trećoj igri, potezanju užeta, odmjerili su svoju snagu roditelji protiv djelatnika vrtića. Rezultat???  Nećemo se hvaliti!

Nakon toga slijedilo je vrlo ugodno druženje uz kuhane i pečene kestene, „delicije“ koje su nam pripremile tete kuharice, prekrasnu glazbu koja nam je punila dušu.

Istovremeno trajala je radionica na kojoj su djeca uz pomoć roditelja i teta izrađivala ogrlice, narukvice, krune iz plodova jeseni. Dvorištem su se počele šetati „princeze“ u krunama, a jedan dobar „princ“ u nedostatku konja, cijelo je vrijeme vozio naše princeze u tački i svi su bili sretni i veseli.

Zahvaljujemo roditeljima, djedovima, bakama i svima koji su uveličali našu „Kestenijadu“, jer su i djeci i nama omogućili jedan divan doživljaj koji će nam ostati u sjećanju.