U našem smo vrtiću i ove godine tijekom mjeseca LISTOPADA obilježili nama vrlo važne datume.

Mjesec smo započeli pjesmom i plesom te prigodnim aktivnostima  obilježili  DJEČJI TJEDAN. Moto Dječjeg tjedna bio je LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA. Svakodnevnim aktivnostima te bogatim sadržajem koje su pripremile odgojiteljice, djeca su uživala u raznim aktivnostima- pogledala su kratke animirane filmove koje nam ustupio KIKI FESTIVAL, zatim su izradila KUTIJU SA DJEČJIM PRAVIMA na koju su lijepila svoja prava, izrezivala poruke, razgovarala o prijateljstvu, pjevala. Dječji tjedan se ne razlikuje puno od ostalih tjedana u našem vrtiću, jer svakodnevno nastojimo djeci pružati sigurnost ,podršku, ljubav, osvijestiti ih o njihovim pravima, pomoći i  im da kroz igru osvijeste sebe i svoju ulogu  u svijetu koji ih okružuje.

Nakon VESELOG I BOGATOG Dječjeg tjedna koji je bio veoma raznolik i zanimljiv, uslijedili su DANI KRUHA-DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE. Kroz razne aktivnosti cilj nam je bio upoznati djecu s nastajanjem kruha, približiti im narodne običaje, ukazati na važnost zdrave prehrane.. U aktivnostima su sudjelovale sve odgojene skupine.  I naši najmlađi jasličari jako su bili vrijedni te su napravili svoje male kruščiće koje su izložili u svojim garderobnim prostorima gdje su roditelji uz popratnu izložbu slika mogli uživati u prikazu aktivnosti svoje dječice. Djeca iz vrtićkih skupina izradili su VELIKU KRUŠNU PEĆ koja je bila izložena u višenamjenskom prostoru te je plijenila pažnju sve djece i roditelja. Uz peć ,postavljen je bio prekrasan stol sa svim blagodatima koje su djeca marljivo napravila.

„JEDNA JABUKA NA DAN -TJERA DOKTORA Z KUĆE VAN“ – ovom narodnom poslovicom obilježili smo DAN JABUKA (20.listopdada) U VRTIĆU. Istraživanje jabuke svim osjetilima ,izrade jabuke raznim likovnim tehnikama( kolaž, tempera ,kaširanje ) tek su neke od niza aktivnosti koje su se provodile povodom Dana jabuka. Djeca su provodila zasebno u svakoj skupini primjerene aktivnosti na temu jabuke ,ovisno o dobi i interesu  djece kroz razgovor, priče, pjesmice…Zaključili smo da je JABUKA UISTINU KRALJICA VOĆA-izgledom i okusom, korisna je i zdrava ,puna vitamina i minerala!

Pri  kraju ovoga, slobodno možemo reći jednog od najbogatijeg mjeseca u našoj pedagoškoj godini,  obilježili smo i Mjesec Hrvatske knjige pod motom RAZLISTAJ SE. Cilj je obilježavanja mjesece knjige njegovati pravilan odnos prema knjizi, razvijati ljubav prema slovima, jer čitanje djeci od najranije dobi je jednako važno kao i briga o  dječjim osnovnim potrebama. Djeca u starijoj vrtićkoj skupini ZVONČIĆI formirali su centar“ KNJIŽNICE“ gdje svakodnevno posuđuju priče, slikovnice ..Mjesec knjige obilježili su čitanjem slikovnica hrvatskih autora  s temama posvećenim prirodi. 

Za sam kraj možete pogledati fotogaleriju te  se uvjeriti kako nam je bilo lijepo proteklog mjeseca!