Tijekom cijele pedagoške godine djeca iz našeg vrtića putem odgojno-obrazovnog planiranja u skupinama i na nivou Vrtića provode i educiraju se o sadržajima vezanih za EKOLOGIJU, putem kojih naglašavamo koliko je očuvanje prirode važno i značajno za naš planet. Posebno smo Istaknuli važnost recikliranja otpada i na koji se način otpad može iskoristiti te ponovno upotrijebiti.

U vrtiću imamo komposter  u koji bacamo bio otpad iz vrtićke kuhinje te čekamo prvi humus za naš mali vrt . Uz suradnju sa roditeljima pripremili smo visoku gredu koja će ponosno stajati u dvorištu vrtića u kojima ćemo uzgajati svoje povrće koje smo posadili (grah, rajčicu ,mrkvicu, salatu…)  Z a sada zalijevamo i promatramo kako povrće raste u našim teglicama te čekamo sunčane dane da sadnice presadimo van u naš „mali vrt“.

Povodom Dana planeta Zemlje u našem vrtiću bilo je vrlo aktivno i veselo te su se provodile razne aktivnosti: pjevale su se eko pjesme, čitale eko -priče, likovno se izražavalo crtanjem, slikanjem, kolaž tehnikom, kaširanjem , gledale su se video projekcije vezane uz temu, izrađivali su se plakati, pisale eko poruke, uređivao cvjetnjak …

 Djeca i odgojiteljice iz svih skupina osmislili su eko-kutiće u višenamjenskom prostoru Vrtića sa mnoštvo dječjih radova, fotografija te dječjih izjava vezanih za ekologiju. Dan planeta Zemlje obilježili smo i EKO-patrolom u kojoj su sudjelovala djeca iz starije vrtićke skupine. Raznim aktivnostima želimo približiti djeci od najranije dobi koliko je razvijanje svijesti o očuvanje našeg okoliša jako bitno i time nastojimo potaknuti dječju ljubav prema prirodi. Djeca su aktivno sudjelovala u svim aktivnostima te smo zaključili da je svakog dana rođendan našeg planeta jer svakodnevno moramo čuvati i brinuti se o našem okolišu koji nas okružuje.